Point Group

”Täällä vallitseva yhteishenki on jotain ainutlaatuista”

Asiakkuuspäällikkö Eero Lyytikäinen aloitti työt Civilpointilla marraskuussa 2016. Muutamaan vuoteen on mahtunut jo useampi eri titteli työnkuvineen.

Uratarina, Eero Lyytikäinen

Tehtävä: Asiakkuuspäällikkö
Kokemus: Civilpointilla vuodesta 2016

Eeron viesti sinulle:

”Ilman muuta kannattaa tarttua tilaisuuteen ja hakeutua tänne töihin! Ihmisillä on ehkä vähän väärä kuva meistä ja meidän töistämme. Että tänne tullessa pitäisi tuntea ja osata ohjelmistot täydellisesti. Ei se niin mene. Perusosaaminen ohjelmistoista riittää, ja lisää oppii työn mukana. Täällä kaverit kyllä auttavat eteenpäin.”

Kattava kokonaiskuva Suomen infrahankkeista

Asiakkuuspäällikkö Eero Lyytikäinen aloitti työt Civilpointilla marraskuussa 2016. Jo muutamaan ensimmäiseen vuoteen on mahtunut useampi eri titteli työnkuvineen.

– Urani on kehittynyt täällä juuri toivomaani vauhtia. Aloitin ohjelmistoasiantuntijana, josta työnkuvani laajeni tuotepäällikön tehtäviin. Joulukuussa 2018 siirryin myyntipuolelle. En kuitenkaan toimi ainoastaan myynnin parissa, sillä edelleen koulutan, ohjaan ohjelmistokehitystä ja vedän projekteja. Seuraan yhä myös Trimble Connect Map Extension -tuotetta, jossa allekirjoittanut on pääsyyllinen, ja ohjaan sen kehitystä asiakkaan toiveiden mukaan, Lyytikäinen kuvailee.

Pointgroup uratarina

Point Groupista puhutaan paikkana, joka tarjoaa huikeat näkymät merkittävimpiin suomalaisiin infra- ja rakennusalan hankkeisiin. Pitääkö tämä paikkansa?

– Kyllä pitää. Olen päässyt mukaan esimerkiksi Väyläviraston isoihin tiehankkeisiin. Asiantuntijatehtävissä ollaan enemmän mukana yksittäisissä hankkeissa konsultoimassa tekijöitä ohjelmistojen käytössä ja hankkeiden tiedonhallinnassa. Myyntityö tarjoaa laajempaa helikopterinäkymää koko Suomen infrahankkeisiin, Eero Lyytikäinen vahvistaa.

Eeron mutkikas urapolku on näin jälkikäteen arvioituna ollut suoraviivainen väylä nykyiseen tehtävään. Civilpoint jäi Lyytikäisen mieleen houkuttelevana yrityksenä jo opiskeluaikoina, jolloin silloinen Vianova koulutti Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoille Trimble Novapoint -suunnitteluohjelmiston perusteita.

– Firma alkoi jo silloin kiinnostaa, ja jäi aivolohkoon talteen, että varmasti mielenkiintoinen paikka olla hommissa, Eero muistelee, ja jatkaa: – Oikein erinomainen työpaikka tämä onkin ollut. Minulle on tärkeää, että talossa on hyvä porukka ja henki, ja meillä molemmat ovat erinomaisia. Uskon, että täällä vallitseva yhteishenki on jotain ainutlaatuista. Meillä on menestyvä firma, jossa osaavat ihmiset auttavat työkavereitaan ja asiakkaat ovat tutkitusti tyytyväisiä, ja nämä kaikki vaikuttavat työpäivien fiilikseen, Lyytikäinen luettelee hyvän yhteishengen aineksia.

Jo opiskelujensa toisena kesänä Eerolla oli hyvää tuuria työpaikan metsästyksessä, sillä hänet valittiin Vantaan kaupungille tekniikan huipuksi. Tällä termillä kutsuttiin kesäharjoittelijoita Kuntatekniikan osastolla, jossa Eeron työt jatkuivat parin kesän yli.

– Työskentelin liikennesuunnittelupuolella kaksi vuotta opiskeluiden ohessa. Liikenneinsinööriksi valmistuttuani syntyi vaikutelma, että ehkä ruoho onkin vihreämpää aidan toisella puolella, ja hain ja pääsin suunnittelukonsultiksi A-Insinööreille. Työ oli tie-, katu- ja vesihuoltosuunnittelua Tekla Civil -ohjelmistolla.

A-Insinööreissä Eero viihtyi pari vuotta, kunnes hänellä heräsi kiinnostus infrarakentamisen maailmaan, ja erityisesti siellä käytettäviin teknologioihin ja ohjelmistoihin. Hän hakeutui SITECH Finlandille, joka on Trimblen koneohjaus- ja maastomittalaitteiden sekä työmaaohjelmistojen jälleenmyyjä. Siellä mies sai tuntumaa myyntipuolen tehtäviin myynti-insinöörinä sekä käytännön kokemusta infratyömaista.

“En usko, että kehitys jää tähän”

– Eero Lyytikäinen

Laajan kokemuksensa ja eripuolilta infra-alaa kertyneen monipuolisen asiantuntemuksensa ansiosta Eero oli hyvä löytö Civilpointille ohjelmistoasiantuntijaksi. Civilpointilla Eeron tehtäviin kuului aluksi asiakkaiden auttaminen ohjelmistojen käytössä ja teknisissä haasteissa sekä erilaiset koulutukset. Pikkuhiljaa työnkuvaan ujuttautui tuotepäällikön vastuita Tekla Civil- ja Trimble Connect -ohjelmistoista.  Nykyiseen asiakkuuspäällikön tehtävään kuuluvat myyntityöt tuovat kaivattua vaihtelua toimistolla istumiseen.

– Myyntityö on ollut hetken tauon jälkeen mukavaa ja tuttua hommaa. Myyn kaikkia Civilpointin ohjelmistoja, vaikkakin pääpaino on Tekla Civilissä ja Trimble Connectissa. Tykkään höpötellä ihmisten kanssa, ja tavata mukavia asiakkaitamme, Lyytikäinen toteaa.

Civilpoint on tarjonnut Lyytikäiselle hänen taitojensa ja toiveidensa mukaista urakehitystä, mutta kannustanut myös kouluttautumaan lisää.

– Opiskelen teknologiaosaamisen johtamisen ylempää AMK-tutkintoa Hämeenlinnassa. Työnantaja on suhtautunut positiivisesti työn ohella opiskelemiseen sekä siihen, että olen joutunut lähiopetuspäivinä lähtemään töistä aikaisemmin. Olemme yhdessä ideoineet lopputyön aihetta ja sitä parhaillaan kirjoittelen.

Myös työnantajayritys on kehittynyt sinä aikana, kun Eero on siellä työskennellyt. Civilpoint on nyt yksi Point Group -konsernin tytäryrityksistä syksyllä 2018 perustettujen Assetpointin ja Buildpointin kanssa. Miten yrityksen kehittyminen on vaikuttanut sinun työhösi?

– Myynnissä ja osittain tuotepäällikköpuolellakin teemme yhteistyötä eri firmojen kanssa, vaikka samaa porukkaahan tässä loppujen lopuksi ollaan. Puhallamme assetpointlaisten ja buildpointlaisten kanssa samaan hiileen, ja tietenkin samasta suunnasta. On ollut mielenkiintoista seurata yrityksen laajentumista uusille toimialoille.  Point Group tarjoaa varmasti mielenkiintoisia mahdollisuuksia päästä urallani eteenpäin ja kasvattaa omaa ammattitaitoani. En usko, että kehitys jää tähän, Eero ennustaa.

Eero on hyödyntänyt seuraavia Civilpointin tarjoamia työsuhde-etuja:

Joustavat työajat ja etätyömahdollisuus

Mahdollisuus kouluttautua ja osallistua alan seminaareihin

Kilpailukykyinen palkitsemisjärjestelmä ja mahdollisuus tulla osakkaaksi

Kattava työterveyshuolto

Laaja vakuutusturva

Liikunta- ja kulttuurisetelit

Matkapuhelinetu

AssetPoint Oy

Jukka Kivelä
Liiketoimintajohtaja
jukka.kivela@assetpoint.fi
050 501 3424

assetpoint.fi

BuildPoint Oy

Teemu Nivell
Liiketoimintajohtaja
teemu.nivell@buildpoint.fi
0400 925 660

buildpoint.fi

Civilpoint Oy

Jani Myllymaa
Liiketoimintajohtaja
jani.myllymaa@civilpoint.fi
040 728 4879

civilpoint.fi

Point Group Oy

Tuomas Hörkkö
Toimitusjohtaja
tuomas.horkko@pointgroup.fi
040 832 3553

pointgroup.fi

Yhteystiedot

Point Group Oy

Klovinpellontie 1-3
02180 Espoo

09 2313 2150